0

Krepšelis

1. Eilėse prie kasos laikytis saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito;

2. Tarp staliukų turi būti toks atstumas, kad prie skirtingų staliukų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu;

3. Atvirose erdvėse prie staliukų sėdintys lankytojai nuo pėsčiūjų takų, gyvenamųjų pastatų langų, gyventojų praėjimų į kiemus ir (ar) laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip 1 metro atstumu;

4. Į viešojo maitinimo įstaigą būtų įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsauginius veido skydus dėvintys lankytojai ir prie vieno staliuko sėdėtų ne didesnėmis net 2 asmenų grupėmis, išskyrus grupes, kurias sudaro artimieji giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai ir rūpintojai.

5. Skatinti lankytojus atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

6. Užtikrinti tinkamą lankytojų aptarnavimui skirto inventoriaus (staliukų, kėdžių ir pan.) ir viešojo maitinimo įmonės aplinkos valymą ir dezinfekciją.

7. Užtikrinti, kad dirbtų tik sveiki darbuotojai, neturintys kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kt. susirgimo požymių (pvz., karščiavimas (37,3 °C ir daugiau), sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.) ir darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

8. Aprūpinti darbuotojus apsaugos priemonėmis. Lankytojus aptarnaujantis personalas turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), ne rečiau kaip 2 val. plauti ir dezinfekuoti rankas.

9. Sudaryti galimybę tinkamai lankytojų rankų higienai ir (ar) dezinfekcijai — prie įėjimo į viešojo maitinimo įstaigą ir tualetą gerai matomoje vietoje pakabinti vartotojų ir kitų lankytojų rankų dezinfekcijai skirtą priemonę.

10. Rekomenduojama indus ir įrankius plauti indaplovėse ne mažesnėje kaip 60 °C temperatūroje arba naudoti tinkamas priemones, užtikrinančias jų švarą (saugą).

Išsamius reikalavimus kavinių lauko terasoms rasite oficialiame SAM ministro patvirtintame sprendime: http://sam.lrv.lt/…/D%C4%96L%20COVID-19%20LIGOS%20(KORONAVI…

IMG